НОВИНИ

Кошмарен трафик по граничните пунктове с Турция

Кошмарен трафик на „Капитан Андреево” и на останалите ни гранични пунктове с Турция. Причината е обръщането на посоката на пътуване на гастарбайтерите, предаде БГНЕС.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
18:05, 20.08.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
кошмарен трафик граничните пунктове турция

Ако само до преди седмица масово се прибираха от Западна Европа към родната Турция, сега са тръгнали към работните си места в Западна Европа. Само за последното денонощие на вход от Турция на Капитан Андреево са минали над 4 200 автомобила с над 22 000 пътници.

Опашката от турската страна стига до 8 километра. В подобна ситуация изпадат почти всички, които пътуват от Турция към България. По груби сметки минималното чакане тези дни е поне 3 часа. Връщането на турските гастарбайтери към Западна Европа изкара на плаца всички служители на гранична полиция и на митниците.

„Работим на пълен капацитет и всички работни места са отворени. Петък може да се каже, че е най-натовареният ден, тъй като се стараят да се приберат до неделя, в понеделник да са по работните си места”, обяснява Емил Гочев, началник ГКПП „Капитан Андреево”.

Трафикът е интензивен по всички пунктове с Турция. Дори и заобикалянето през Гърция не помага. Там опашките от чакащи леки коли също са километрични.

Засега проблеми с тежкотоварния трафик няма. А властите препоръчват ако нямате спешна работа да не тръгвате за Турция, защото на връщане ще ви се наложи да чакате часове. Засиленият интензивен трафик през българо-турската граница ще продължи поне до края на този месец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сирийците ще защитят  единството на страната си,  заяви Башар Асад
Сирийците ще защитят единството на страната си, заяви Башар Асад
Промени в организацията на движението във връзка с фестивала София диша
Промени в организацията на движението във връзка с фестивала "София диша"