COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Косово и Албания премахват роуминга през май

Косовският вицепремиер и националният координатор на правителствата на Косово и Албания Фатмир Лимай обяви, че тарифите за роуминг между двете държави ще бъдат премахнати през май тази година.

от БГНЕС
19:46, 03.03.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света
косово албания премахват роуминга

Пред радио "Свободна Европа на албански", Лимай беше категоричен, че премахването на роуминга, както и много други двустранни споразумения между Косово и Албания, са "на път да бъдат реализирани".

"В Косово сме готови незабавно да отменим роуминга, мисля, че скоро Тирана, с решение на правителството и парламента, ще вземе това решение и тогава и въпросът за шофьорските книжки, който вече е почти затворен, ще бъде решен. По отношение на въпроса за свободното движение на граждани, трябва да бъдем внимателни, като спазваме задълженията, които двете страни имат към ЕС", категоричен е Лимай.

Косовският парламент прие резолюция, премахваща роуминга с Албания. Междувременно и ЕС призова страните от Западните Балкани да премахнат тази тарифа като форма за улесняване на комуникацията между гражданите на региона.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
141 години от Освобождението: Почит към паметта на героите на връх Шипка
141 години от Освобождението: Почит към паметта на героите на връх Шипка
Оспорвани парламентарни избори в Естония
Оспорвани парламентарни избори в Естония