COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Коста Филипов: Промяната на името на Република Северна Македония е скъп процес

Промяната на името на Република Северна Македония е изключително скъп процес, който е за сметка на държавата. В съобщение на Министерството на външните работи на Република Северна Македония до ООН и всички международни организации, които са признали македонската държава с името Република Македония, се посочва да се съобразяват с новото име на страната. Това коментира журналистът Коста Филипов в сутрешния блок на БНТ. Вижте и още във видеото.

от БНТ
09:30, 15.02.2019
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

На всички гранични пунктове се променят табелите с новото име на страната. Паспортите и личните карти на гражданите трябва да се сменят с нови. Процесът важи и за наименованията на официалните институции, националното радио и телевизия, поясни Филипов. Той сподели, че единствено македонската "Академия на науките" се е противопоставила на смяната на наименованието си, но и тази институция ще извърши промяна в името си.

Филипов напомни, че предстои предизборна кампания за президентските избори в Република Северна Македония.

Коста Филипов: На 21 април ще е първият тур на предизборните избори. Очертава се битката да е много остра.

Според него Зоран Заев осъзнава, че неговото управление е набрало добра инерция и има подкрепа от международната общност с приемането на членството в НАТО.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Филмови предизвикателства
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Филмови предизвикателства