НОВИНИ

Костадин Филипов: Македония има нужда от преоценка на еуфорията за ЕС

Македония и Албания могат да започнат преговори за членство в ЕС от юни догодина, решиха вчера лидерите на Общността в Люксембург. Каква е перспективата за Македония - темата в "Денят започва" коментира журналистът Костадин Филипов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 27.06.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Той обясни, че от тук нататък следва една малка, но задължителна преоценка на еуфорията за Македония, защото се оказва, че работата не е толкова лесна.

Дори изискванията, с които се съгласи западната ни съседка, не са достатъчни, за да върви процесът по евроинтеграция гладко, допълни журналистът.

;

По темата за договора за името Северна Македония с Гърция, Филипов коментира, че при второто гласуване в парламента, което предстои, пак ще има необходимото мнозинство за подкрепа на договора.

Костадин Филипов, журналист: Зоран Заев разполага с 69-70 гласа, така че договорът ще бъде изпратен отново на президента Георге Иванов, но съм сигурен, че той ще го върне.

Естествено, че в отношенията между двете балкански страни става дума за търговия и гърците винаги печелят от нея, смята журналистът.

Пътят на Македония към ЕС и НАТО продължава да бъде трънлив и тежък, каза в заключение Костадин Филипов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След изборите в Турция - какво ще се промени
След изборите в Турция - какво ще се промени
Русенци отпразнуваха сребърната си сватба с възстановка на български обичай
Русенци отпразнуваха сребърната си сватба с възстановка на български обичай