НОВИНИ

Коя е фирмата-собственик на катастрофиралия край Своге автобус?

Автобусът, с който стана тежката катастрофа е на фирма „Мобилус 5“. Досега не е имало инциденти с нейни автобуси.Ето информацията, с която разполагаме.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:17, 26.08.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Офисът на фирмата „Мобилус 5“ в Божурище днес беше затворен. Собственикът Григор Григоров е шофирал автобуса, с който стана трагичният инцидент.

„Мобилус 5“ е регистрирана през 2001 г в Божурище, занимава се с транспортна и туристическа дейност, има валиден лиценз до 2027 г. Финансовото състояние на фирмата е

;

Притежава 6 автобуса, с които извършва и училищен превоз в Божурище, съобщи кметът Георги Димов, който познава лично собственика на фирмата. Според него Григоров е опитен и спокоен шофьор.

Георги Димов - кмет на гр. Божурище: Спокоен, разбран, добър човек. какъв човек е? Возил съм се при него. Спокоен шофьор, никой не може да каже, че кара бързо, неуравновесено.
БНТ: Имате ли представа в какво техническо състояние са автобусите?
Георги Димов - кмет на гр. Божурище: Знаете, в нашата държава малките нямат възможност да закупуват големи скъпи, нови автобуси. Разполагат с това, което имат възможност да закупят, въпросът е да го поддържат и то ще бъде технически изправно. Смятам, че са в добро техническо състояние, но това е мое лично мнение.

Досега в Божурище не е имало проблеми с фирмата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой беше сенатор Джон Маккейн?
Кой беше сенатор Джон Маккейн?
8 души остават в тежко състояние след тежката автобусна катастрофа край Своге
8 души остават в тежко състояние след тежката автобусна катастрофа край Своге