НОВИНИ

Козелът Тимур се прибра у дома след лечение в Москва

Козелът Тимур, който преди време пострада от ноктите на своя приятел, тигъра Амур, се завърна у дома в сафари-парка в Приморие, след като бе на лечение в Москва.

bnt avatar logo
от БТА
16:01, 10.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още
козелът тимур прибра дома лечение москва

Рогатото животно е било доставено със сутрешен полет по линията Москва-Владивосток. След това Тимур е бил транспортиран до сафари-парка, като добре е понесъл дългото пътуване. Той е настанен в отделно заграждение и е под карантина. Утре ще бъде прегледан от ветеринари. Най-вероятно в близките дни Тимур ще бъде поставен във воалиера, в близост до тази на бившия му приятел, тигъра Амур.

Козелът се прослави през 2015 година, когато се сприятели с тигъра Амур в сафари-парка. Домашното животно бе взело хищника за водач и го следваше навсякъде. Но после двамата приятели се скараха. Козелът започна да напада тигъра в началото на тази година. Амур реагира на агресията и рани Тимур. В края на април козелът бе изпратен в московска ветеринарна клиника за лечение.

В "Градската ферма" в Москва Тимур изкара оздравителен период след лечението си. За него бе приготвена просторна воалиера, като имаше право на специален рацион, за да възстанови бързо силите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-големият оркестър в света изнесе концерт за Гинес във Франкфурт
Най-големият оркестър в света изнесе концерт за Гинес във Франкфурт
Ансамбълът на България със злато на ленти в Казан (ВИДЕО)
Ансамбълът на България със злато на ленти в Казан (ВИДЕО)