Крадци пребиха 70-годишна русенка

Крадци пребиха 70-годишна жена от русенското село Червена вода и откраднаха 2 хиляди лева от дома й. Нападателите завързали възрастната жена със свински опашки и й нанесли тежък побой. Жената е открита случайно от неин съсед.

от Даниела Димитрова
преди 3 години
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Крадци пребиха 70-годишна жена от русенското село Червена вода заради 2 хиляди лева. Нападателите я завързали със свински опашки. Жената е открита случайно 24-часа по-късно от неин съсед.

Крадците набелязват къщата на баба Митка, която е в края на селото. С рамо изкъртват вратата и се оказват очи в очи с възрастната жена.

Връзват ѝ ръцете със свински опашки и я пребиват най-вероятно с дърво, разказва племенницата на жертвата. Всичко това се случва пред очите на лежащо болния ѝ мъж. След като претършували дома неканените гости си тръгнали с единствените спестявания на семейството. Жената е намерена случайно от съсед, който им помагал. В момента тя е настанена в болницата, в критично състояние.

Преди две години точно преди Великден крадци опразнили кошарата с агнетата на семейството. Тогава извършителите бяха задържани. За побоя обаче няма дори заподозрени, а близките на жената се молят тя да оцелее. Жителите на Червена вода казват, че досега в селото не е извършвано подобно престъпление и се страхуват, че може да се случи и на тях.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени