COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Крадци тормозят живеещите в "Планова" край Варна

От две години крадци не дават мира на живеещите в местността "Планова" във Варна. Бандата, която вилнее в района, влиза и обира къщите, докато стопаните им спят. Последният удар на крадците е преди 10-ина дни, когато атакуват седем вили едновременно и успяват да изнесат скъпи и обемисти вещи. Хората са притеснени, че жалбите им до полицията не дават резултат и са беззащитни в собствените си домове.

от Елена Георгиева
06:50, 25.01.2016
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Живеещите в местността "Планова" разказват, че не минава ден, без да е разбита нечия къща, а крадците стават все по-цинични.

Петя Иванова: "Хората си спят, те си влизат, събуват се, вземат каквото им е необходимо съвсем спокойно, необезпокоявани, без никакво чувство за страх, което е най-стъписващото".
Дойчин Доцински: "Включително са седнали, изпили са по една количка, налели са си я така, чувствали са се спокойно и уютно вътре".
Мариана Петрова: "И ужасното е, че когато сме вкъщи, не се знае как биха реагирали и дали сме достатъчно защитени, децата, най вече децата ни".
Петра Илиичкова: "Мен ме е страх, едно звънче съм закачила на прозореца, защото съм на първия етаж, отворят ли го..."


;

От домовете на хората липсват дрелки, машини за пръскане, помпи, градинска техника, а също компютри, бижута и пари. Последният обир е повече от нагъл.

Дойчин Доцински: "Когато направиха удара със седем къщи, това ме навежда на мисълта, че всичко при тях е организирано, идват тук, действат, правят си може би карта, не знам. Във въпросната вечер нещата, които са взели са доста обемни и няма как да ги носят на ръце..."

Тревогата на живеещите в района е, че жалбите им до полицията не дават резултат.

Дойчин Доцински: "Значи ни дадоха съвети да проверяваме в някакви сайтове за продажба на втора употреба техника или да ходим под Автогарата да си ги търсим нещата".

От полицията съобщиха, че три са жалбите за обири в района и случаите се разследват. Миналата година сигналите са били общо 9, като един от крадците е разкрит. Районът, според служителите на реда е уязвим, защото е на края на града и защото е трудно проходим. От полицията твърдят, че само през този месец там са проведени шест специализирани операции. Това обаче не успокоява хората. Те искат мерки от страна на полицията, за да се чувстват защитени в собствените си домове.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Няма свободни места в жилищата за бездомни хора в Благоевград
Няма свободни места в жилищата за бездомни хора в Благоевград
Представят подробности около преговорите за Сирия
Представят подробности около преговорите за Сирия