НОВИНИ

Крадци задигнаха банкомат, после го изоставиха

В Катунци неизвестни лица откраднаха цял банкомат от центъра на петричкото село. Рано тази сутрин те паркирали джип и бус пред сградата на кметството. Вързали устройството и го изтеглили. На 2 километра извън селото обаче банкоматът пропаднал в дере и крадците избягали.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
15:49, 10.07.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Пред погледите на хора от съседните къщи и дори заснети от телефоните на деца наоколо, крадците извършили кражбата, без да се притеснят и за миг. Опитали първо да натоварят банкомата в бус, а като не се получило, вързали устройството с метално въже за джипа и го изтръгнали. Влачели го около 2 километра. Тогава от дупките и високата скорост банкоматът отскочил и паднал в дерето. Крадците си тръгнали вероятно с празни ръце.

Иван Коричков, кмет на Катунци: Дори и хората, които са наоколо, са си гледали през цялото време, как са си работили най-спокойно, пробвали са с някакъв автобус, не можели, и решават да го изкарат с некъв джип, закачили са го.
Цветан Запрев: Те въобще не са се стреснали от хората, че ги наблюдават, че ги снимат, тука и комшии са се показали на прозорците.

Няколко часа банкоматът стоя в дерето. Помолен от полицаите, устройството извади шофьорът на случайно минаващ камион с дърва.

Колко пари е имало в банкомата не е ясно.

Стоян Главчев: Организирана работа, знаят, че сега са заредили 200 бона и са са ги вземали.

Кадрите на обира, които са записали деца от селото, са иззети от полицията. Видеонаблюдение в сградата на кметството няма. Само преди месец в Бобошево по същия начин беше задигнат друг банкомат точно до входа на общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международна изложба на котки в Албена
Международна изложба на котки в Албена
Бойко Борисов връчи български паспорти на Княгиня Калина и сина ѝ
Бойко Борисов връчи български паспорти на Княгиня Калина и сина ѝ