НОВИНИ

Кралев: Започват консултации за обща кандидатура за домакинство на Мондиал 2030

Започват консултации между четиримата министри на спорта на България, Гърция, Румъния и Сърбия относно идеята за обща кандидатура за домакинство на футболния Мондиал през 2030 г. Това обяви в Сутрешния блок на БНТ спортният министър Красен Кралев.

bnt avatar logo
от БНТ
08:37, 06.11.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Красен Кралев - министър на младежта и спорта: Има дълъг път да се извърви. Сега започваме консултации между спортните министри на четирите държави да направим анализ на ситуацията, да видим как ще подготвим кандидатурата. Има доста път да се извърви докато тази кандидатура стане факт. Ясно е, че има вече много сериозни противници или опоненти, с които ще трябва да се преборим за кандидатурата през 2030 г. Решението ще бъде взето през 2024 г. - т.е. 6 години по-рано. Така, че имаме достатъчно време да се подготвим.
;

Според Красен Кралев, най-важно е, че обща кандидатура е "политически знак от страна на балканските държави, че ще работят съвместно и ще отстояват заедно политическите си и икономически интереси".

Красен Кралев - министър на младежта и спорта: Вторият позитивен момент е, че ще си оправим спортната инфраструктура, касаеща футбола и стадионите. На всяка държава ще се паднат 2-3 стадиона, които трябва да бъдат с капацитет минимум 40 хиляди зрители, за да могат да се посрещнат срещи от груповата фаза.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли таван на обезщетенията?
Ще има ли таван на обезщетенията?
Показаха най-скъпия сутиен в света
Показаха най-скъпия сутиен в света