COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Красен Кралев: 2018-а беше една от най-успешните години за българския спорт

Каква беше изминалата спортна година за България и какви са перспективите и предизвикателства за догодина - гост по темата в студиото на "Още от деня" беше спортният министър Красен Кралев.

от БНТ
18:37, 27.12.2018
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Министърът определи изминалата 2018 г. като изключително успешна за българския спорт, като подчерта че родните атлети са постигнали уникално представяне на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Кралев отличи имената на спортисти като Александра Начева, баща и син Андрееви, Адриан Андреев в тениса и др.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Изключително доволен съм, това беше една от най-успешните години за дълъг период от време.

Министърът обясни още, че е започнала реконструкция на националния център за тренировки по художествена гимнастика.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Точно по Коледа направихме много важна стъпка за изграждането на нова зала на стадион "Раковски", която ще бъде свързана с тази, в която протичат тренировките сега.
;

Кралев коментира още, че България се е отличила с отлично организирани домакинства на три световни първенства.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Повече от месец в целия свят се говореше за България с добро, имаше огромен интерес от чуждестранни медии и фенове.

Според министъра, бихме могли да се справим с организацията на Олимпиада, съвместно с балканските ни съседи Гърция, Сърбия и Румъния.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Наясно сме, че ще бъде много трудно, че много средства ще са нужни за финансиране. Но това е един силен политически анонс, че балканските държави са готови да намерят общ език и да постигнат заедно организацията на едно такова голямо спортно събитие.

Правят се работни срещи, анализи, имаме още време докато се вземе окончателно решение, допълни министърът.

;

В края на разговора Кралев заяви категорично, че е оптимист за предстоящата година, в която ще станат ясни българските надежди за предстоящите световни първенства и Олимпийски игри.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Китайската навигационна система „Бейдоу“ вече е достъпна по целия свят
Китайската навигационна система „Бейдоу“ вече е достъпна по целия свят
Кошмарен трафик в Пловдив - затвориха основен булевард за три седмици
Кошмарен трафик в Пловдив - затвориха основен булевард за три седмици