Депутатът от ВМРО Красимир Богданов коментира в студиото на "Още от деня", че изключването на "Атака" от "Обединени патриоти" е било закъсняло и че в последно време партията на Сидеров се е фокусирала основно да критикува своите коалиционни партньори. Той каза, че не изключва решенията в партия "Атака" да се взимат не в партийната централа и че не приема развяването на руски флагове на техни митинги. Богданов каза още, че вероятно в понеделник ще стане ясна кандидатурата на ВМРО за кмет на София, а сред разглежданите кандидатури е тази на Ангел Джамбазки.

Във връзка с шпионския скандал Богданов, който заместник-председател на външната комисия, коментира:

"Определено това е един от скандалите, които може би ще се превърнат и в скандал на годината, тъй като този скандал засяга международните отношения и геополитическата ситуация в региона. За мен лично няма съмнение, че в България от години се води агресивна външна пропаганда, което няма как да не бъде свързано и с парични потоци, което беше заявено днес от трибуната на Народното събрание от отговорни държавни институции."

Богданов каза, че външнополитическият курс на България не подлежи на съмнение. Според него в конкретния случай няма обвинения срещу руската държава, а срещу определи фондации и личности, и това не би трябвало да навреди на българо-руските отношения. Въпреки това той прогнозира, че ще има известно охлаждане в отношенията.

Красимир Богданов смята, че решението за изключване на "Атака" от коалицията "Обединени патриоти" дори е било леко закъсняло.

"Това не е нормално като ситуация непрекъснато да плюеш своите партньори. Аз не чух в тези две години нито една дума от устата на господин Сидеров по отношение на един традиционен наш противник - Движението за права и свободи, срещу опозицията или срещу някои недобри управленски решения на по-голямата партия в коалицията - ГЕРБ. Неговите усилия бяха съсредоточени само срещу ВМРО и НФСБ."

Според Богданов в новата ситуация провеждането на политики ще е по-лесно.

"Не мога да твърдя със сигурно, но несъмнено партийните убеждения и идеологическите пристрастия са важно нещо, но аз лично не приемам, когато една българска патриотична организация развява национални флагове на друга държава по своите митинги."

Той поясни, че визира флагове на Руската федерация.

Богданов е кандидат за кмет на Враца. Той коментира, че опитът му в местната власт като общински съветник и заместник-кмет на община Враца му дава възможност да има широк поглед върху проблемите на северозападния регион и на Враца.

Предстои до края на седмицата да бъдат разгледани кандидатурите на ВМРО за кмет на София. Богданов каза, че тя вероятно ще стане ясна в понеделник, а сред разглежданите кандидатури е тази на Ангел Джамбазки.

Целия разговор гледайте във видеото.