НОВИНИ

Красимир Каракачанов: Армия и полиция да бъдат единни

Според министъра на отбраната Красимир Каракачанов, когато в държавата има проблем с обществения ред, той трябва да се решава бързо. А това може да стане със съвместното сътрудничество между армия и полиция. Ето какво каза още той в сутрешния блок "Денят започва".

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
11:22, 05.09.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

За по-ефективни мерки срещу престъпността и сигурността на българската държава е нужно тясното сътрудничество между полицията и армията, твърди Красимир Каракачанов.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Откакто отново изпратихме специалните сили на границата от 14-15 август, тази година нещата се виждат като ефект. Виждате какво се случи след атентатите в редица европейски столици - армията се включи в опазването на обществения ред. Трябва ли нещо да се случи, за да започнем и ние да създаваме сътрудничество между полицията и армията?

Предстоящото Европредседателството на България изисква още по-засилени мерки за сигурност, каза още министърът на отбраната.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Ще предложа на министъра на вътрешните работи да провеждат и съвместни учения и мероприятия, за да може да се реагира, ако се наложи.

Той е категоричен, че проблемът с възнаграждението на българските военнослужещи не може да се пренебрегва повече.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Да сте видели за тези 20-27 години военните да правят стачки, не го правят. Носят си службата, не са доволни, но продължават да си изпълняват задълженията.

Каракачанов очаква разговорите с финансовото министерство да приключат към края на октомври. А най-важното според него е да намерят баланса между нуждите на лекарите, учителите, пенсионерите и това, което трябва да се направи за армията, защото няма силна държава с просперираща икономика, ако няма армия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-дългата вечеря на плажа в Аспарухово
Най-дългата вечеря на плажа в Аспарухово
Възстановено е електроподаването след бурята в Русенско
Възстановено е електроподаването след бурята в Русенско