НОВИНИ

Ципов: Няма как да се кажат конкретни числа за увеличение на заплатите в МВР

Няма как да се кажат конкретни числа за увеличение на полицейските заплати към момента. Това каза в "Още от деня" Красимир Ципов, зам.-министър на вътрешните работи във връзка с проблем, който възникна днес. "Заявявам категорично, че е рано тепърва числа не могат да се кажат. Най-рано края на месец октомври ще има яснота. Тогава, когато в МС се приеме законопроектът за бюджетът за 2018. Крайното решение ще се вземе от парламента през декември в НС се гласува бюджетът и влиза в сила от следващата година.", бяха думите на зам.-министърът

bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 21.09.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Красимир Ципов, зам.-министър на вътрешните работи: Има такива идея за увеличение и не само за заплати, но тепърва предстои да се водят дискусиите за конкретни параметри. Може да се разговоря какви са възможностите. Справедливо е да има увеличение. Аргументите са дадени, те са на масата.

Относно униформеното облекло той заяви, че има пари, просто през годините е имало проблеми с провеждането на процедурите за обществени поръчки. Не е получавана цялата униформа, зимна или лятна, но е имало процедури. По думите му процедури трябва да се провеждат през всяка конкретна година.

За лимита на бензин той каза, че вече е отпаднал, а е бил необходим, за да се вместят в бюджета. "91% от бюджета отиват за заплати и осигуровки, а едва 9% за издръжка и капиталови разходи, където са гориво и униформи.", каза още Ципов.

В момента има недостиг на персонал между 2500-3000 служители.

Красимир Ципов, зам.-министър на вътрешните работи:: Не смятам, че има раздути щатове. Общата щатност е малко под 50 хиляди. Непрекъснато през тези няколко месеца разрешаваме провеждането на конкурси, за да се запълни този щат. Има желание. Към настоящия момент ангажиментът е изпълнен от управленската програмата. Над 1000 служители са назначени тази година с полицейски функции за засилване на мерките за сигурност.

МВР категорично може и си върши работата, но липсата на средства е проблем.

Относно отвличането на Адриан Златков той каза, че за това трябва да се произнесе прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Определен е периметър за придвижване на чужденци, търсещи убежище у нас
Определен е периметър за придвижване на чужденци, търсещи убежище у нас
Освободиха от длъжност директора на къщата музей Иван Вазов в Сопот
Освободиха от длъжност директора на къщата музей "Иван Вазов" в Сопот