НОВИНИ

Красимир Ципов: Президентът да посочи къде вижда условия за служебен кабинет

Днешното заявление от страна на президента Румен Радев е контрапродуктивно. Това заяви в предаването "Още от деня" бившият вътрешен министър и настоящ зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов. По думите му, такова създаване на ескалация не води до спазване на принципа на взаимодействие между властите.

bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 17.02.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Дали премиерът знае какво прави ДАНС - отговорът е в нормативните актове, където съвсем ясно е разписано какви фунции има премиерът спрямо ДАНС, категоричен е Ципов.

Красимир Ципов, бивш зам.-министър на вътрешните работи: Съвсем ясно в Закона за СРС е разписано, че искането идва от конкретен орган, разрешава се от съда и се прилага от Агенция за национална сигурност. По логиката на президента би следвало да се зададе и въпрос дали по време на служебното правителство, което той назначава, знае за всяко едно действие и дали ръководителите му докладват ежедневно.

Ципов коментира и дали според него има условия за служебен кабинет, както посочи държавният глава.

Красимир Ципов, бивш зам.-министър на вътрешните работи: Може би президентът трябваше да каже къде вижда условия за служебно правителство. Аз не смятам, че в момента има такива. С всяко едно действие правителството и конкретно премиерът, показват че се грижат за икономическия растеж, финансова стабилност, растеж на доходите, най-ниски нива на безработица за последните 15 години. Това ли са условията?

Чухме и една своеобразна заплаха - че служебното правителство едва ли не ще разкрие всичко, случило се през последните години. А това правителство се назначава с една цел - да произведе избори, допълни Ципов.

Той коментира и шестте въоръжени грабежа, случили се у нас само за една седмица, като според него системата на МВР взаимодейства с прокуратурата и е последователна в своите действия.

Красимир Ципов, бивш зам.-министър на вътрешните работи: Статистиката показва спад за някои престъпления през последните години, особено телефонните измами.

Според Ципов, няма връзка в серията въоръжени грабежи и предстои още работа по разследването. Смятам, че ще има резултат от всички специализирани акции през последните дни, допълни той.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Огнян Герджиков​: Политиката у нас взема връх над правото
Проф. Огнян Герджиков​: Политиката у нас взема връх над правото
НАП спира достъпа за електронни услуги за стари браузъри и системи
НАП спира достъпа за електронни услуги за стари браузъри и системи