НОВИНИ

Красимир Велчев: Георги Първанов иска да се залепи за БСП

Ветото на президента допринесе да се проведат по-задълбочени разговори, спорове, които доведоха до много правилни решения. Това заяви в студиото на "Още от деня" Красимир Велчев от ГЕРБ.

bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 18.05.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Според Велчев, не се внася ограничение в разкриването на секции в чужбина. Ще могат да бъдат откривани до 35 секции във всяка държава. По тази точка не можем да бъдем атакувани в Конституционния съд, подчерта Велчев.

Досега трябваше да се съберат 100 подписа да се открие секция, границата се сваля на 60 подписа. В Консулства и посолства могат да се открият и 20 секции в 20 стаи, за да се улесни изборния процес.

Ако има договорки, те не са между управляващите, а са на друго място.

Красимир Велчев изтъкна, че трябва да се дава възможност на всички българи в чужбина да гласуват. Това са хора, които милеят за България, заяви той.

;

Винаги сме имали диалог с АБВ, взимали сме под внимание всяко тяхно становище - така Велчев опроверга думи на Румен Петков от АБВ, че е липсвало диалог в управляващата коалиция. Съжалявам за оттеглянето на АБВ, в партията има много ерудирани хора.

Според Велчев, Георги Първанов иска да участва в президентски избори, но най-вече той да посочи кандидат. Целият му стремеж е да се залепи за БСП, за да може пак да излязат втора политическа сила. Твърде вероятно е БСП да не е втора политическа сила след президентските избори през есента, според депутата от ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха Непознатият музей в последната къща на Вапцаров
Откриха "Непознатият музей" в последната къща на Вапцаров
Ирина Бокова коментира кандидатурата си за Генерален секретар на ООН
Ирина Бокова коментира кандидатурата си за Генерален секретар на ООН