НОВИНИ

Край на операцията по контрол на товарните автомобили и автобуси в България

Днес приключва специализираната полицеска акция за контрол на товарни автомобили и автобуси. Тя започна на 14 октомври и се провежда на територията на всички страни-членки на европейската мрежа на службите на пътна полиция.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
12:16, 20.10.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Специализираната полицейска акция за проверка на тежкотоварни автомобили и автобуси приключва до края на днешния ден. Основната причина за провеждането ѝ е, че при наличието на тежки пътнотранспортни произшествия, свързани с товарни автомобили и автобуси, последиците са значително по-големи и сериозни.

Специализираната полицейска акция тази седмица се извършва съвместно с екипи на икономическа и криминална полиция както и със служители от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

През м. юли т.г. беше проведена аналогична полицейска акция на територията на цялата страна. Тогава бяха проверени близо 8000 тежкотоварни автомобили и над 2000 автобуси. Сред най-честите и най-сериозни причини за нарушение тогава бяха констатирани две. Това са неизползване на предпазните колани и превишаване на максимално допустимата скорост.

Предстоят да бъдат изнесени данните от тазседмичната проверка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съюзът на слепите във Варна поиска регулация на електрическите тротинетки
Съюзът на слепите във Варна поиска регулация на електрическите тротинетки
Държавата харчи по 26,7 милиона лева на ден за обществени поръчки
Държавата харчи по 26,7 милиона лева на ден за обществени поръчки