Край на операцията по контрол на товарните автомобили и автобуси в България

Днес приключва специализираната полицеска акция за контрол на товарни автомобили и автобуси. Тя започна на 14 октомври и се провежда на територията на всички страни-членки на европейската мрежа на службите на пътна полиция.

от Десислава Малинова
преди 4 месеци
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Специализираната полицейска акция за проверка на тежкотоварни автомобили и автобуси приключва до края на днешния ден. Основната причина за провеждането ѝ е, че при наличието на тежки пътнотранспортни произшествия, свързани с товарни автомобили и автобуси, последиците са значително по-големи и сериозни.

Специализираната полицейска акция тази седмица се извършва съвместно с екипи на икономическа и криминална полиция както и със служители от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

През м. юли т.г. беше проведена аналогична полицейска акция на територията на цялата страна. Тогава бяха проверени близо 8000 тежкотоварни автомобили и над 2000 автобуси. Сред най-честите и най-сериозни причини за нарушение тогава бяха констатирани две. Това са неизползване на предпазните колани и превишаване на максимално допустимата скорост.

Предстоят да бъдат изнесени данните от тазседмичната проверка.

Топ 24
Най-четени