НОВИНИ

Избори за кмет в две села на Кърджалийска област

В 16 села в България днес имаше нови избори за кмет, а в три села - частични избори за кмет. В 19-те села са регистрирани близо 7 хиляди избиратели. В две села в област Кърджали днес се проведоха избори за кмет. В Черничево, община Крумовград се състезаваха кандидатите на ГЕРБ, ДПС и на БСП, а в село Самокитка, община Кирково спорят ГЕРБ и ДПС. До новите избори се стигна, след като на балотажа през миналата есен кандидати получиха равен брой гласове.

bnt avatar logo
от Кр. Ангелов, В. Атанасова
20:56, 13.03.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Избирателите в Самокитка са сред най-добре подготвените в България. В рамките на пет месеца гласуват за трети път.

Кязим Мехмед, председател на СИК в с. Самокитка: Следващите избори няма да имаме сигурно недействителни гласуващи. Защото много добре свикнаха. И подготвени идват хората. Най-важното.

Част от избирателите не са наясно какво трябва да направи бъдещия им управник.

БНТ: Гласувахте преди малко. Какво искате да се подобри в селото?

Мюмюне Хюсеин: Майка ми е кандидат за кмет, тя знае какво да прави.

Други не хранят големи надежди.

Кязим Мехмед: В това село с нищо няма да се подобри живота. Първо - унищожиха тютюна. Второ - всички хора... Три деца има в това кметство. Какъв живот да се подобри?!

В Самоктика за кметския стол се борят Ембие Хюсеин от ДПС и Хюсеин Хаджъбекир от ГЕРБ. Битката за мястото е започнала още през юни миналата година, когато 10 души се кандидатирали за мястото. Предишният кмет управлявал 25 години, едва след пенсионирането му местните разбрали, че той получава заплата.

БНТ: След 25 години разбраха, че кметът взема заплата?

Фикрет Халил - зам. председател на СИК в с. Самокитка: Ами усетиха, че пари се дава за кмет. На заплата се работи. - И за това е битката? - За това е. Да.

На предишните избори кандидатите за кмет са получили равен брой гласове - по 52. Докато се проведе третия тур един от избирателите е починал и в Самокитка са сигурни, че този път победител ще има. .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кукерски празник в карловското село Климент
Кукерски празник в карловското село Климент
Еколози разпънаха палатки пред Министерския съвет
Еколози разпънаха палатки пред Министерския съвет