НОВИНИ

Кремъл: Награждаването на Малинов не би трябвало да е повод за преследване

Кремъл излезе с позиция по казуса с председателя на Движение "Русофили" Николай Малинов, който е разследван за шпионаж у нас. Според Москва награждаването на Малинов с "Ордена на дружбата" вчера в руската столица, не би трябвало да стане причина за неговото преследване в България. Позицията на Кремъл беше изразена от говорителя на президента Владимир Путин - Дмитрий Песков.

bnt avatar logo
от БНТ
18:27, 05.11.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Песков смята, че подобни жестове на признаване на заслугите на Малинов по отношение на приноса му за единството на руската общност, за развитието на приятелството и сътрудничеството между нашите две страни, в никакъв случай не може и не би трябвало да бъдат причина за каквото и да било преследване.

На въпрос дали връчването на отличието на Малинов, когото България обвинява в шпионаж, няма да влоши отношенията между Москва и София, Песков заяви, че според него, това би било "нелогично" и би имало "пагубни последствия".

Песков допълва, че даже напротив, Кремъл разчита, че хора като Малинов ще получат възможност да продължават да работят за развитието на отношенията между двете държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искрен Веселинов: Официално Атака е изключена от коалиция Обединени Патриоти
Искрен Веселинов: Официално "Атака" е изключена от коалиция "Обединени Патриоти"
Все по-малко българи са готови да дарят органи за трансплантация
Все по-малко българи са готови да дарят органи за трансплантация