НОВИНИ

Кръгла маса обсъди проблемите с паркирането и гаражите в градовете

Проблемите с паркирането и гаражите в градовете бяха обсъдени на кръгла маса от архитекти, кметове и представители на бизнеса. Бяха потърсени пътища за решаването на проблема с паркирането. Eдин от тяx е хората да оставят автомобилите си и да ползват повече градския транспорт.

Цанка Николова
от Цанка Николова
22:08, 18.10.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

По време на дискусията се обсъди и увеличаването на престоя в "Синя зона". По думите на някои от участниците, това би намалило колите в центъра.

Главният архитект на София Здравко Здравков заяви, че сме на едно от първите места в Европа по брой на автомобили на глава от населението.

Арх. Здравко Здравков, главен архитект на София: Работи се по тази мярка, коятo е свързана с намаляване на достъпа на автомобили в центъра. Намаляване пропускливостта на определени улици също е наша задача, но успоредно с това трябва да работим и за другите мерки за развиване на градския транспорт и подобряване на пешеходната достъпност.
Арх. Георги Бакалов, председател на Съюза на архитектите в България: Не е въпросът само да се ограничават достъпът да речем или ползването на превозните средства. Поставиха се въпросите и със старите автомобили, поставиха се въпросите свързани с нормативната уредба.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов участва в откриването на 12-та среща на върха Азия - Европа
Премиерът Борисов участва в откриването на 12-та среща на върха Азия - Европа
Теменужка Петкова: Ще намерим решение за ТЕЦ Марица Изток 2
Теменужка Петкова: Ще намерим решение за ТЕЦ "Марица Изток 2"