НОВИНИ

Кръгла маса за насърчаване на българското земеделие

Над 50 производител от цялата страна предлагат своите продукти на фермерския пазар пред Националния дворец на културата. Изложението е част от кампанията на Министерството на земеделието и храните "Подкрепям българското".

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
12:50, 08.10.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

През последния месец кампанията за популяризиране на българските продукти беше представена в 26 града в страната, а София е 27-ият. Във всички тях и фермерите, и експертите от министерството на земеделието и храните показват, че българските стоки са с много добро качество и призовават потребителите да ги избират.

Точно за това призовава и кампанията на БНТ 2 "Купувам българско". Като най-сериозна пречка пред бизнеса производителите изтъкват малката възможност да предлагат продукцията си в големите търговски вериги. За какво настояват и с какви други проблеми се сблъскват, вижте в репортажа.

;

Днес производителите ще се срещнат с представители на МЗХ и със земеделския министър Десислава Танева, за да обсъдят мерките, които могат да бъдат взети за решаване на проблемите в бранша. А фермерският пазар пред НДК ще работи до 20 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щайнмайер: Сегашният период е по-опасен от Студената война
Щайнмайер: Сегашният период е по-опасен от Студената война
За първи път бяха връчени наградите от конкурса Екообщина 2016
За първи път бяха връчени наградите от конкурса "Екообщина 2016"