За броени часове криминалисти на СДВР разкриха жена и мъж, съпричастни към отвличане. Задържани са 31-годишният А. Б. и 22-годишната К. Т., съобщиха от пресцентъра на МВР. На А. Б. е повдигнато обвинение за отвличане. Той е задържан в арест. Полицаите продължават да работят по случая.

Работа по разплитане на случая започнала, след като на 5 юни 33-годишен мъж посетил болнично заведение с рани от побой и изгаряне по тялото. След оказаната медицинска помощ, пострадалият се обърнал за съдействие и към полицията.

Пред разследващите той разказал, че около 15.10 часа същия ден, в ж.к . "Лозенец", бил качен насила в лек автомобил от непознати за него хора и откаран на неизвестен адрес, където му бил нанесен побой и изгаряния по тялото с преса за коса.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по образуваното досъдебно производство, столичните криминалисти установили и задържали извършителите на деянието - А.Б. /31 г./ и 22-годишната К.Т.

На 6 юни, след доклад на материалите в Софийската градска прокуратура, на А.Б. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 2 от НК. Наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа в последствие е изменена в постоянна.