НОВИНИ

Мъж нападна с брадва курсанти от Националния военен университет, беше задържан

Криминално проявен мъж нападна с брадва курсанти от Националният военен университет във Велико Търново. Инцидентът е станал снощи на подбалканския път между Сливен и Гурково. Няма пострадали. Нападателят е задържан в районното полицейско управление в Казанлък и вече е с повдигнато обвинение. За инцидента съобщи официално министерството на отбраната. В прессъобщението се уточнява, че нападателят е от ромски произход. Има над 20 криминални регистрации за кражби и средна телесна повреда, както и данни, че е извършител на още 11 престъпления, за които се очаква да му бъдат повдигнати обвинения.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
17:37, 14.01.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Четирима курсанти от първи и втори курс и една студентка от Националният военен университет пътували от Сливен към Велико Търново, снощи около 19 часа. На подбалканския път в посока Гурково, настигнали кола, която се движела с около 60 километра в час и криволичила по платното. Водачът я изпреварил, след което същият автомобил започнал да присветва с фаровете и подгонил колата на курсантите.

бригаден генерал Пламен Богданов, началник НВУ „Васил Левски" Велико Търново: Колата им е препречена от друга кола, слиза едно лице, за което разбираме, че е от ромски произход. Двама от курсантите тръгват да излизат от автомобила, за да разберат каква е причината за това спиране, в този момент виждат, че срещу тях много агресивно се е насочило лицето, размахвайки брадва.
;

Агресивният мъж нанесъл няколко удара по капака и предното стъкло на колата, в която пътували курсантите. Като по чудо никой от тях не е пострадал. Бързо успели да избягат и да сигнализират органите на реда.

бригаден генерал Пламен Богданов, началник НВУ „Васил Левски" Велико Търново: След около час това лице е задържано. Аз считам, че те са запазили самообладание, а най-вече са проявили разум. Ние учим нашите курсанти да влизат в бой за кауза, а не за безсмислени инциденти на пътя.

Нападателят няма шофьорска книжка. Пред разследващите спътничката му заявила, че тя е била зад волана на колата.

Татяна Димитрова - Районен прокурор на Казанлък: Това е твърдението на установения извършител и на спътничката му. Следователно можем да предполагаме, че изграждат защитна позиция, че друг а не неправоспособния е управлявал.

Четиримата курсанти и студентката са добре и още снощи са успели да се приберат в Националният военен университет във Велико Търново. По случая се извършва проверка от Военна полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грипна епидемия е обявена от утре в 4 области на страната
Грипна епидемия е обявена от утре в 4 области на страната
Григор Димитров започна с победа Аустрелиън Оупън (ВИДЕО)
Григор Димитров започна с победа Аустрелиън Оупън (ВИДЕО)