Мъж нападна с брадва курсанти от Националния военен университет, беше задържан

Криминално проявен мъж нападна с брадва курсанти от Националният военен университет във Велико Търново. Инцидентът е станал снощи на подбалканския път между Сливен и Гурково. Няма пострадали. Нападателят е задържан в районното полицейско управление в Казанлък и вече е с повдигнато обвинение. За инцидента съобщи официално министерството на отбраната. В прессъобщението се уточнява, че нападателят е от ромски произход. Има над 20 криминални регистрации за кражби и средна телесна повреда, както и данни, че е извършител на още 11 престъпления, за които се очаква да му бъдат повдигнати обвинения.

от Зорница Илиева
преди 1 година
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Четирима курсанти от първи и втори курс и една студентка от Националният военен университет пътували от Сливен към Велико Търново, снощи около 19 часа. На подбалканския път в посока Гурково, настигнали кола, която се движела с около 60 километра в час и криволичила по платното. Водачът я изпреварил, след което същият автомобил започнал да присветва с фаровете и подгонил колата на курсантите.

бригаден генерал Пламен Богданов, началник НВУ „Васил Левски" Велико Търново: Колата им е препречена от друга кола, слиза едно лице, за което разбираме, че е от ромски произход. Двама от курсантите тръгват да излизат от автомобила, за да разберат каква е причината за това спиране, в този момент виждат, че срещу тях много агресивно се е насочило лицето, размахвайки брадва.
;

Агресивният мъж нанесъл няколко удара по капака и предното стъкло на колата, в която пътували курсантите. Като по чудо никой от тях не е пострадал. Бързо успели да избягат и да сигнализират органите на реда.

бригаден генерал Пламен Богданов, началник НВУ „Васил Левски" Велико Търново: След около час това лице е задържано. Аз считам, че те са запазили самообладание, а най-вече са проявили разум. Ние учим нашите курсанти да влизат в бой за кауза, а не за безсмислени инциденти на пътя.

Нападателят няма шофьорска книжка. Пред разследващите спътничката му заявила, че тя е била зад волана на колата.

Татяна Димитрова - Районен прокурор на Казанлък: Това е твърдението на установения извършител и на спътничката му. Следователно можем да предполагаме, че изграждат защитна позиция, че друг а не неправоспособния е управлявал.

Четиримата курсанти и студентката са добре и още снощи са успели да се приберат в Националният военен университет във Велико Търново. По случая се извършва проверка от Военна полиция.

Топ 24
Най-четени