Първи работен ден на Кристалина Георгиева като изпълнителен директор на Международния валутен фонд. След като беше изпратена с хоро от колегите си в Световната банка, сега българката сподели пред журналисти, че е решена да работи усилено и още от първия си ден има много ангажименти.

На въпрос кое според нея е най-голямото й предизвикателство, Кристалина Георгиева заяви, че трябва да бъде направена оценка на редица държави и да стане ясно какви са рисковете за икономиките им, преди намесата на МВФ.

Кристалина Георгиева, изпълнителен директор на МВФ: Много съм развълнувана - това е първият ден, в който прекрачвам прага на МВФ като негов изпълнителен директор. Наследявам един невероятен ръководител тук. Предстоят ни трудни времена, но с екипа ми сме мотивирани да работим за това да има силни икономики и по-добро качество на живот на хората. Запретвам ръкави!
Кристалина Георгиева с видеообръщение: Аз се гордея, че съм българка

Кристалина Георгиева с видеообръщение: Аз се гордея, че съм българка

Специално видеообръщение на Кристалина Георгиева по повод поемането на 5-годишния мандат като управляващ директор на МВФ от утре. Преди това българкат...