НОВИНИ

Кризата с Брекзит: Очакват се резултати от преговорите между лейбъристите и Мей

Важна седмица за Брекзит. Очаква се да бъдат оповестени резултатите от преговорите между лейбъристите и правителството на Тереза Мей за излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:16, 29.04.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света

И лейбъристите, начело с Джереми Корбин, и кабинетът на британския министър-председател Тереза Мей смятат че споразумението за напускане на Евросъюза е единственото възможно. Това разкри главният преговарящ Мишел Барние.

По думите му, не става дума за отхвърляне на споразумението, но какви са резултатите от преговори между двете страни предстои да разберем тази седмица.

Обсъжда се не споразумението от 600 страници, а вторият документ от 26 страници, който е политическа декларация за рамките на бъдещите отношение между Брюксел и Лондон.

Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС за Брекзит: За година и половина не беше направено нищо за постигането на положително мнозинство по споразумението за Брекзит. Формира се само негативно мнозинство. Но по този начин не може да се постигне излизане на Великобритания от Европейския съюз със споразумение.

Брюксел е готов за преговори за условията на бъдещото партньорство. Но те ще започнат едва след ратифициране на споразумението между Брюксел и Лондон, подчерта Барние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха заподозрени за готвени нападения срещу силите на реда във Франция
Арестуваха заподозрени за готвени нападения срещу силите на реда във Франция
Започва транспортирането на военна техника за парада на 6 май
Започва транспортирането на военна техника за парада на 6 май