COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Сформиран е кризисен щаб в българското посолство в Атина заради пожарите

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев разговаря с временно управляващия българското посолство в Атина Веселин Иванов във връзка със ситуацията с пожарите, бушуващи на територията на Гърция, съобщиха от МВнР.

от БНТ
21:49, 23.07.2018
Чете се за: 00:51 мин.
По света
Сформиран е кризисен щаб в българското посолство в Атина заради пожарите

По разпореждане на заместник-министъра в дипломатическата ни мисия е сформиран кризисен щаб, който ще бъде на разположение на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Гърция.

Открита е гореща телефонна линия, на която нашите сънародници могат да потърсят съдействие, в случай на необходимост:

+30 6937 096 220

До момента няма български граждани, които да са търсили помощ от посолството ни в Гърция, няма и данни за засегнати или бедстващи наши сънародници в следствие на пожарите.

;

По информация на дипломатическата ни мисия голям пожар бушува в района на Кинета, Атика. Остава затворен за движение пътният участък Атина - Коринт от 39 до 57 км. Образували са се километрични опашки от автомобили, като превозните средства, спрели в аварийната лента, затрудняват преминаването на пожарните автомобили.

Общественият транспорт в района не функционира.

Нов пожар е избухнал в 17,00 ч местно време в кв. Пендели, Атина.

Пожарът в района на град Ханя, остров Крит, продължава да бушува. В следствие на огъня е прекъснато движението на превозни средства в част от националния път Ханя-Ретимно, където също се образували опашки от автомобили.

Във връзка с усложнената обстановка министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в районите на пожарите, да се информират предварително за актуалната ситуация и да избягват засегнатите от огнената стихия места. Призоваваме българските граждани да следват стриктно указанията на местните власти, включително и забраната за движение на превозни средства в определени пътни участъци, за да не бъде затруднявана работата на властите по потушаване на пожарите.

Посолството на Република България в Гърция остава в постоянен контакт с местните власти и следи развитието на обстановката.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Приключи посещението на Тръмп в Индия
Приключи посещението на Тръмп в Индия
Сирия и Южна Осетия подписаха договор за дружба и сътрудничество
Сирия и Южна Осетия подписаха договор за дружба и сътрудничество