НОВИНИ

Къщата от детството на Доналд Тръмп беше продадена на търг в Ню Йорк

Китайска гражданка е купила на търг миналата седмица къщата в Ню Йорк, в която са преминали детските години на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи вестник "Ню Йорк таймс", цитиран от ТАСС. По данни на всекидневника зад сделката стои частен юрист, специализиран в покупки на недвижими имоти в САЩ, към които интерес проявяват китайски клиенти.

къщата детството доналд тръмп беше продадена търг йорк
bnt avatar logo
от БНТ
09:29, 30.03.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

За продажбата на къщата от детските години на Тръмп преди това писа и американският уебсайт "Политико". Името на новия собственик не се съобщава. Двуетажната сграда в района "Джамайка истейтс" на нюйоркския квартал Куинс има обща площ от 186 кв. м. Тя е построена от бащата на сегашния президент - Фред Тръмп - през 1940 г.

Има пет спални и четири бани, камина и зимна градина. През 2008 г. имотът бе оценен на 782 000 долара. Миналата година, веднага след победата на Тръмп на изборите през ноември, нюйоркският агент по недвижими имоти Майкъл Дейвис го купи за 1,39 милиона долара, а сега го е продал на търга за 2,14 млн.

"Тази къща е нещо много повече от недвижим имот. Недвижими имоти с особена история се продават на търгове подобно на произведения на изкуството", каза представителят на аукционната къща Миша Хагани. В предизборната кампания Тръмп каза, че проявява интерес да купи къщата, където е минало неговото детство. Той спомена за това в интервю за телевизия Ен Би Си през септември, но въпросът остана открит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водата в София поскъпва с 18% от 1 април
Водата в София поскъпва с 18% от 1 април
Бум на агресията в училищата
Бум на агресията в училищата