НОВИНИ

Кучешка вечеря срещу Брекзит пред британския парламент

Решаваща седмица за Брекзит. Днес в британския парламент ще се проведе важно гласуване. Малко по-рано пред парламента обаче се проведе необичаен протест. Вижте повече от Ива Стойкова.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:22, 12.03.2019
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Истински деликатеси присъстваха в менюто на специална кучешка вечеря пред британския парламент, с която организаторите протестираха срещу Брекзит. Четириногите участници бяха облечени с европейски знамена и се наслаждаваха на угощението.

Любопитната акция беше по идея на организация, която настоява за провеждането на втори референдум за бъдещето на Великобритания в ЕС.

Представител на неправителствена организация: Половината страна не искаше Брекзит. А сега го налагаме насила. Тереза Мей се опитва да плаши със сделка или без сделка. Но това не е демократично. Посланието ни към политиците е, че трябва да чуят гласа на хората.

Според представители на неправителствени организации повечето от гласувалите за Брекзит ще останат разочаровани, защото обещанията, които са им дадени при излизане на Великобритания от Европейския съюз, няма да се осъществят. Други призовават да не се признават резултатите от проведения през 2016 г. референдум.

Противник на Брекзит: Имахме значително външно влияние и средства за кампаниите за референдума. Това не е демокрация! Резултатите не трябва да бъдат признавани от никого в Камарата на общините.

Събитието пред британския парламент се превърна в най-голямата кучешка вечеря в света. Понятието е игра на думи. Английският израз се използва за описание на огромна бъркотия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На карнавал в Гърция
На карнавал в Гърция
В НДК откриват Национални дни на кариерата 2019
В НДК откриват "Национални дни на кариерата" 2019