Напълно обновен-кукленият театър в столичния парк "Заимов" отваря врати през ноември. Ремонтирани са салонът, всички помещения на театъра и пространството пред него. За следващата година е предвидена цялостна реконструкция и на театър „София".

София

От 1959-та година, откакто сградата се използва от кукления театър ,са правени само козметични ремонти. Заради изискванията за безопасност сега местата са по -малко, но салонът е несравнимо по -комфортен.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Тези инвестиции обикновено по-малко говорим за тях , но те са изключително важни за града , за неговия дух ,за неговата атмосфера, с това София е жив и културен град.

Постановките от програмата на кукления театър се връщат на сцената на 5 -ти ноември.

"Най-хубавият подарък" е заглавието на първата премиера, която ще се изиграе в обновения салон. Децата ще могат да я гледат още преди Коледа, в средата на декември.

Иван Райков, директор на кукления театър: Преди време малко се срамувахме от това място и ограничавахме броя на представленията, като сега вече имаме и планове тук това реновирано място да заработи и с допълнителни дейности.

На финала е и проектът за цялостен ремонт на театър "София". Очаква се договорът да бъде подписан още тази есен, а реконструкцията да започне следващото лято.

Фандъкова: Следващата година ще ремонтираме театър „София“

Фандъкова: Следващата година ще ремонтираме театър „София“

Следващата година предвиждаме цялостен ремонт на театър „София“. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.