НОВИНИ

Кунева предаде ресора за председателството на Съвета на ЕС на Деница Златева

Вече бившият вицепремиер Меглена Кунева предаде на служебния вицепремиер Деница Златева ресора по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:30, 27.01.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

„Най-напред да кажа пред всички отново колко много ценя сътрудничеството с вицепремиера Златева и колко много разчитам в следващите месеци оборотите на подготовка на българското председателство да са още по-високи”, изрази надежда Кунева.

„Нашият разговор беше за това основно и аз имам пълно доверие в нейната ангажираност и разбирането й за важността на тази задача. Още веднъж желая пълен успех на вицепремиера Златева. Председателството е национална задача. За да имаме национални приоритети, на нас ни трябва национална амбиция. Виждам, че можем да я направим заедно”, каза още Меглена Кунева.

От своя страна Деница Златева благодари на Кунева за досегашната работа, хъс и амбицията председателството да бъде изведено като национален приоритет. „Искам да ви уверя, че и в месеците занапред в мандата на служебното правителство, ще положим всички усилия така, че работата по подготовката на председателството, не само политическата, организационно-логистичната, техническата да продължи с пълни темпове”, подчерта Златева.

Тя обясни, че ще има възможност най-вероятно през другата седмица на специална пресконференция да изложи приоритетите си да представи екипа си. „Предстоят ми още днес срещи с дирекциите в МС, ръководството на Центъра по подготовка на председателството”, обясни служебният вицепремиер.

„Надявам се и с работата си да докажем, че председателството и ролята на България в процеса на вземане на решения в ЕС е от изключително значение, да разсеем всякакви спекулации, че има заплаха председателството да ни бъде отнето. Смятам, че от отговорни политици и лидери на мнения такива спекулативни твърдения са меко казано недопустими”, категорична бе Деница Златева.

Запитана дали служебното правителство ще излъчи еврокомисар, Златева заяви, че нейният ресор е българското председателство на Съвета на ЕС и този въпрос трябва да се отправи към служебния премиер.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев пусна снимка в Туитър как служебните министри подписват декларациите си
Радев пусна снимка в Туитър как служебните министри подписват декларациите си
Населението на Германия се е увеличило рекордно заради наплива на бежанци
Населението на Германия се е увеличило рекордно заради наплива на бежанци