НОВИНИ

Купуват скъпи кучета с фалшиво евро

Нова схема на телефонните измамници. Те следят обявите за продажба на скъпи кучета в интернет и се свързват със собствениците на животните. Предложението е кучетата да бъдат закупени веднага, но с условието за тях да бъде заплатено в евро. Хората разбират, че са измамени с фалшиви банкноти едва когато отидат в банките, за да ги обменят.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
18:26, 13.07.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Само за последния месец случаите, за които знае полицията, в Пловдивско са два. Измамените са мъж, собственик на лабрадор от Асеновград и Мария Димова от Панагюрище, която продавала йоркширски териер за 550 лева.

Мария Димова: Получихме обаждане от мъж, който каза, че в момента пътува от Англия и ще дойде по-късно вечерта. Каза, че иска куче, което да подари на приятелката си. Дойде около 10:20 вечерта. Веднага извади 500 евро, от които каза, че трябва да му върна 450 лева. Беше много културен, много интелигентен, нямаше как да разбера, просто не се държеше по никакъв начин подозрително, за да разбера аз.

Измамата излиза наяве на следващия ден, когато мъжът на Мария разбира от две банки, че банкнотата от 500 евро е фалшива.

Мария Димова: Звъняхме на номера, защото той ми беше дал номер, на който каза, че мога да го търся, за да се срещаме и да виждаме кучето, но просто номера не отговаряше.

Справка на полицията е показала, че картите, от които измамниците са се свързали със собствениците на кучетата в Асеновград и Панагюрище, са регистрирани на мъж от Столипиново. Той се оказва притежател и на още стотици телефонни номера.

Мария Димова: Да не взимат пари, за които не са сигурни, много да внимават и да не се доверяват на никого, аз не бих го направила отново.

За измамите се водят разследвания. Проверяват се камери, но засега без резултат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не прибират боклука от варненския квартал “Възраждане”
Не прибират боклука от варненския квартал “Възраждане”
Откриха римско корито чешма в античния град край Рупите
Откриха римско корито чешма в античния град край Рупите