НОВИНИ

Курбан за по-малко жертви по пътищата раздадоха на пътя Смолян-Пловдив

Курбан за по-малко жертви по пътищата беше раздаден на главния път Смолян-Пловдив, на разклона за родопското село Забърдо. Водосветът отслужи Знеполският епископ Арсений, а игуменът на Бачковския манастир дари 1000 икони за пътуващите по пътя. На освещаването на курбана присъства и кметът на разрушеното от трагедията шуменско село Хитрино.

bnt avatar logo
от В. Петкова, К. Георгиев
15:07, 27.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

С благодарности към всички българи, които са помогнали и продължават да помагат на пострадалите му съселяни, се обърна днес кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.

Нуридин Исмаил, кмет на с. Хитрино:Ние в нашите дарителски списъци имаме хора, които са дарили лев и двайсет стотинки, имаме хора, които са дарили два лева, пет лева, това показва, че хората бяха готови да дадат и това което го нямат, да са съпричастни към тази трагедия. Това показва, че в един такъв момент цяла България може да се обедини и това се случи. Затова съм тук от другата част на България, да мога да изразя моята благодарност към цяла България.

Да няма повече трагедии като тази в Хитрино се помолиха хората, а свещениците отправиха молитва и да намалеят жертвите от катастрофи по пътищата.

Знеполски епископ Арсений: Да призовем Божията благодат, Божията помощ и благословение за всички онези, които се движат по пътищата на нашето отечество. Бог да ги пази от злополуки, от всякакво нещастие беда, от аварии от катастрофи.

От курбана беше раздадено на всички пътуващи по пътя Смолян-Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха и втората черна кутия на разбилия се руски самолет Ту-154
Откриха и втората черна кутия на разбилия се руски самолет Ту-154
Президентът призова за „ясно формулиран консенсус при избора на нов еврокомисар
Президентът призова за „ясно формулиран консенсус" при избора на нов еврокомисар