НОВИНИ

Курбан за здраве в Якоруда след трагедията с ракията менте

Курбан за здраве ще бъде раздаден в Якоруда. Имамът и свещеникът в града отслужиха молитива в памет на отровените от фалшивия алкохол. Петима мъже починаха, а 8 бяха спасени в благоевградската болница. Прокуратурата задържа Тайфи Мекльов с обвинение, че е продавал отровния алкохол.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
20:19, 10.01.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

От даренията на всички жители на Якоруда бяха събрани около 4 400 лв. Парите са били разделени по равно между църковното настоятелство и районното мюфтийство. С тях са били закупени 10 овце, месото от които ще бъде раздадено на социално слабите семейства в града, казаха от Районното мюфтийство.

Мехмедали Абди: „Един вид може би да се спрат с такава надежда злощастните случаи или неприятните моменти, даваме жертва".


;

Роднините на жертвите на фалшивия алкохол очакват справедлива присъда за Мекльов.

Айше Муртова, майка на Салих Муртов: "Това са толкова много смъртни случаи и отделно живите момчета дето са. Това също е опит за убийство. Искаме наказание за него най-строго".

Роднините на арестувания Мекльов пък са категорични, че той е невинен и е несправедливо обвинен.

Айше Мекльова, роднина на Тайфи Мекльов: „Това може би е капан и всичко се нахвърли върху него. Е това е. Той според вас е невинен? Да, според нас е невинен".

Тепърва ще се установява, как отровният алкохол е попаднал в Якоруда. Хората дори обмислят да бъде издигнат паметник, който да напомня за трагедията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приютът за бездомни в Русе е препълен, търсят още помещения
Приютът за бездомни в Русе е препълен, търсят още помещения
Бизнесмени дариха 500 000 лв. за ремонт на Бачковския манастир
Бизнесмени дариха 500 000 лв. за ремонт на Бачковския манастир