НОВИНИ

Курумбашев: Водачът на евролистата на БСП трябва да е ясен на 17-ти март

Евродепутатът Петър Курумбашев гостува в "Още от деня" с коментар за листата на левицата за евроизборите и дали е възможно той да бъде издигнат за водач. Социалистът коментира и какви трябва да са целите на България за новия мандат на Европейския парламент.

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 08.03.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Не бих се фокусирал върху битката за място в листата, много по-важно е коя партия с какви послания излиза, а не кой е по-по-най, категоричен е Курумбашев.

Петър Курумбашев, евродепутат: Решението за водач на листата би трябвало да се вземе в средата на март, на 17 март мисля че трябва да има пленум и да се вземе решение. Към края на март - началото на април трябва вече да бъде определена цялата листа.

България трябва много ясно да заяви какви цели трябва да има в следващия Европарламент, допълни евродепутатът.

Решението за излизане от НС на БСП беше добра стъпка. Хубаво е изборните правила да са ясни шест месеца или една година преди изборите, а не някой от управляващите да дописва, коментира Курумбашев решението на левицата да не присъства на заседанията в пленарна зала заради промените в Изборния кодекс.

Курумбашев коментира и идеята на френския президент Еманюел Макрон за "европейски ренесанс".

Петър Курумбашев, евродепутат: Не знам дали Макрон може да се превърне в европейски лидер - обединител. Според мен с това предложение, за прочутия пакет "Мобилност" - там всички политически партии са разкъсани.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трета седмица продължават протестите в Алжир
Трета седмица продължават протестите в Алжир
Модерни технологии ще помагат на пчеларите
Модерни технологии ще помагат на пчеларите