НОВИНИ

КЗП отваря 4 приемни в зимните ни курорти

Комисията за защита на потребителите отваря 4 приемни в зимните ни курорти Банско, Пампорово, Боровец и Чепеларе. Те ще заработят от средата на месеца, а в тях хората ще могат да подават жалби и сигнали за нарушения. В навечерието на ски сезона започват и проверки на комисията както на предлаганите туристически услуги, така и на ски съоръженията.

bnt avatar logo
от БНТ
08:58, 04.12.2016
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

В зимните курорти специалисти ще проверяват сложността на пистите както и обезопасени ли са съоръженията за каране на ски. Инспекцията има за цел да гарантира сигурността на туристите. В Банско ски зоната започва да работи от днес, ски ще може да се кара на 4 писти ,като до тях ще се стига с кабинковата въжена линия и 6 седалковия лифт, пускат се и два влека. Пистите са обработени със снегоутъпкващи машини.

Иван Обрейков- мениджър на Ски зона-Банско
Всичко е обезопасено оръдията имат предпазни дюшеци ,обаче обезопасено какво значи ,ако някой кара много бързо всеки трябва да преценява своите си възможности съобразно нивото ,с което разполага ,ако кара бързо и излезе от пистата и се удари в дърво ние не можем всички дървета да ги обезопасиме . Имахме неприятни случаи излизане от пистата удар в оръдие и така нататък"

Официалното откриване на зимния сезон е на 17 декември ,а специалисти вече са направили проверка на техническото състояние на съоръженията ,казаха от ски зоната в Банско.В Пампорово лифтовете все още не работят, но са готови за експлоатация,проверка на съоръженията предстои през следващата седмица .

Захари Катров - управител въжени линии в Пампорово
„Всичко това, което се е налагало да се отремонтира се извършва и се прави, където се налага подмяна на въжета, се е налагало скъсяване на въжета по-скоро...правят тестове, идва лаборатория, която ги заснема с дефектограф, дефектоскоп по-скоро и дават вече резултатите дали транспортното въже или съоръжението е годно за експлоатация или не.

В Пампорово достъпът до съоръженията се контролира електронно от карта с чип. Три от лифтовете ще заработят още на 7 декември, а на 10 декември, когато е официалното откриване на сезона всички съоръжения ще се ползват безплатно от туристите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверки на ски съоръженията на Боровец
Проверки на ски съоръженията на Боровец
Референдум в Италия за мащабна промяна на Конституцията
Референдум в Италия за мащабна промяна на Конституцията