НОВИНИ

Лагер на предизвикателствата търси млади предприемачи у нас

Първи по рода си "Лагер на предизвикателствата" се провежда в Габрово. В него участват талантливи младежи на възраст между 15 и 18 години. В продължение на два дни ученици от 16 професионални и средни училища от цялата страна представят свои бизнес и социални идеи. Най-добрите от тях ще получат финансиране, което да даде успешен старт на младите предприемачи.

bnt avatar logo
от БНТ
17:45, 17.06.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Професионалното земеделско училище "Добруджа" в Силистра също участва в проекта. Десетокласниците Тодор и Виктор разработили идеите си само за една седмица.

Тодор - възпитаник на ПЗГ "Добруджа" -Силистра: Дошъл съм днес да представя моята идея за дома и градината и идеята ми като цяло е да засадим цветя, буквално да започнем от нулата и после да ги продадем с печалба!
Виктор - възпитаник на ПЗГ "Добруджа" - Силистра: Ароматно здраве, самата идея се казва така. Тя е за билкова градина, в нея ще отглеждаме чай, ще се събере, изсуши и се прибира в торбички и след това се продава на пазар!

Ако спечелят, идеите им ще бъдат реализирани в учебната база на гимназията.

Галина Даскалова - преподавател-ПЗГ „Добружда" -Силистра: Аз работя много всеотдайно с децата, защото вярвам, че когато получават подкрепа за идеите, които имат, те вярват, че могат да ги реализират!
Десислава Денева - нац. координатор - "Афалтийн" България: Ученици от всички пилотни училища да представят своите бизнес идеи за социално и финансово предприемачество, да се вдъхновят и когато се върнат в своето училище да си реализират техните идеи на практика!

Най-добрата предприемаческа идея ще получи безвъзмездно финансиране от 200 лв. Резултатите ще бъдат обявени през месец юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки земеделци почетоха делото на Александър Стамболийски
Десетки земеделци почетоха делото на Александър Стамболийски
Над 1750 тона асфалт са вложени в ремонтирания участък на Аспаруховия мост
Над 1750 тона асфалт са вложени в ремонтирания участък на Аспаруховия мост