НОВИНИ

Инж. Лазар Лазаров: Готови сме и сме спокойни за зимния сезон

В студиото на "Още от деня" председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров заяви, че след направената проверка във всички области наличието на материали за борба с хлъзгавостта са спокойни, защото нужните количества за началото на зимата вече са налице.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
18:38, 24.10.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Лазаров уточни, че от 1 ноември ще се въведе зимното поддържане. По-голяма част от фирмите са набавили необходимите количества, а останалите фирми с ударни темпове донаваксват.

На въпрос дали Пътната агенция има намерение да затваря цялата АМ "Хемус" за снегопочистване, Лазаров заяви, че това се случва всяка година, когато е необходимо. Той уточни, че в зависимост от метереологичната ситуация когато е необходимо по оперативни планове на Агенцията има право да се затвори пътното платно за почистване и след това отново да се отвори. Това се налага с цел на безопасност на пътуващите по магистралата, когато има виелица или вали обилен сняг, поясни Лазаров.

Той беше категоричен, че тази зима наистина ще бъде тежко по магистрала Хемус заради неприключилите ремонти на тунелите. Амбицията на пътната агенция е била да приключат ремонтите до началото на зимния сезон, но поради сложността на съоръженията и това, което са открили при отварянето на тунелите се е наложило срока на ремонтите да се удължи и да приключат през пролетта на следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как 3 милиона души блокират целия Европейски съюз
Как 3 милиона души блокират целия Европейски съюз
При кухи хоспитализации здравното министерство ще закрива болници
При кухи хоспитализации здравното министерство ще закрива болници