НОВИНИ

Лазаров: Съотношението на квотите в двете колегии предизвика недоволството

Въпреки тежките дебати за промени в Конституцията, които завършиха с оставката на правосъдния министър Христо Иванов, в парламента са приети и много важни текстове – освен договорените при “историческия компромис” през юли. Това коментира в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на комисията за промени в Конституцията Димитър Лазаров, по повод приетите вчера окончателно поправки.

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 10.12.2015
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Междувременно днес парламентът се очаква да гласува създаването на Временна комисия, която да реши дали са налице достатъчно данни за възбуждане на наказателни дела срещу Волен Сидеров.

Вчерашният ден обаче беше белязан от драматични обрати при гласуването на промените в Конституцията. След като правосъдният министър подаде оставка – лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че минава в опозиция. Ето и какво още коментира в “Денят започва” председателят на Комисията за промени в Конституцията.

;
Димитър Лазаров, председател на Временната комисия за промени в Конституцията: Това изменение в Конституцията не се свежда само до съотношението в парламентарните квоти, на практика основната идея беше разделянето на пленума на две колегии. Това, което провокира недоволството, е съотношението в двете колеги. Промяната на Kонституцията е само едната част в съдебната реформа. Господин Иванов беше сериозен двигател на тези изменения на Конституцията заедно с депутатите от различните парламентарни групи. Само с измененията в Конституцията не бихме могли да говорим за съдебна реформа, защото неколкократно казваме, че трябва да има изменения в процесуалните закони.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влизат в сила новите цени на винетките
Влизат в сила новите цени на винетките
Първите кученца в епруветка растат без проблеми
Първите кученца в епруветка растат без проблеми