НОВИНИ

Ледоразбивачи тръгнаха по река Чикаго

Ледоразбивачи тръгнаха по река Чикаго. Железопътните релси са в пламъци, за да се избегне замръзването им. Не работят много компании. Училища и държавни учреждения също затвориха. Заведения спряха работа, а пицариите прекратиха доставките по домовете.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
17:31, 31.01.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Средният Запад на Съединените щати продължава да е в плен на арктическия студ. Температурите не спират да падат. На най-студените места градусите достигнаха до минус 50. Мразовитото време вече взе 12 жертви.

;

През последните часове в Чикаго е по-студено, отколкото в някои части на Арктика. Термометрите там отчетоха минус 29 градуса, но заради мразовития вятър, студът се усеща като минус 50. Градските власти призоваха да се избягва излизането навън.

Появиха се съобщения за въоръжени грабежи в Чикаго. Хора с дебели палта били разсъбличани на улицата, а топлите им дрехи - отмъквани.


;

"Полярната вихрушка" засегна около 250 милиона души. Около 90 милиона са в райони с температури под минус 17 градуса. Заради студа пощенската служба на Съединените щати взе тежкото решение да спре доставките до 10 щата. В някои райони е обявено извънредно положение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Игра на история
ДРУГИТЕ новини: Игра на история
Акция срещу мръсния въздух в Пловдив
Акция срещу мръсния въздух в Пловдив