НОВИНИ

Ледът осуети риболова на Гребната база

2 сантиметра лед скова водите на Гребната база днес сутринта. По бреговете на базата обикаляха предимно спортуващи пловдивчани, въпреки че днешният ден беше обявен за свободен риболов от Община Пловдив.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
20:15, 06.12.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Риболовът е обречен. Не ни пуснаха да хващаме риби в почивните дни – оплакаха се единствените останали край Гребната и чакащи размразяване на водите. Днес е работен ден и колко хора могат да си позволят да дойдат и да седнат с въдиците – чудеха се рибарите.

Костадин Захаринов
"Не гледат ли времето? Що не дръпнаха два дена? Няма значение, че не е на празника."

"Сега ще ловите ли риба?"

Костадин Захаринов
"Няма къде да ловим. Накъде? Трябва да пробиваме като руснаците дупки ли? Да се издавим, нали, а то 4 пръста лед е. Той е тънък. Той да е поне 10 12 сантиметра."

"Приготвихме си още от вчера и викам на приятеля си от 6, 5 или 7 часа може би да сме тука, ама до 9 дойдехме, ама за нищо дойдехме и пак ще се приберем."

Хората решили да занесат до три килограма риба вкъщи, колкото беше разрешено от местната власт, се чувстват излъгани и искат поне още една дата тази година за свободен риболов на Гребната база. Те имат и предложения за премахване на леда.

Риболовците в Пловдив призоваха военните да разбият леда на Гребната.

След като разбраха, че водното езеро до стадион „Пловдив” е замръзнало, повечето пловдивчани се насочиха към река Марица и специализираните магазини, за да могат да осигурят риба за празничната трапеза.

От Общината заявиха, че ще насрочат друга дата за свободен риболов, когато времето го позволява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидия Ганева се присъедини към Българската Коледа
Лидия Ганева се присъедини към "Българската Коледа"
Цветозар Томов отговори на Слави Трифонов
Цветозар Томов отговори на Слави Трифонов