НОВИНИ

Легендарният сериал „Дързост и красота“ се връща в ефира на БНТ

Тази седмица на екран се завръща обичаният от поколения сериал „Дързост и красота“. Най-популярната поредица в света отново ще бъде част от програмата на обществената телевизия.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
08:36, 11.09.2018
6088
Чете се за: 01:02 мин.
Още

След година пауза за зрителите сериалът, присъствал във всеки български дом в продължение на години, се завръща на екран. Завръща се и неговият режисьор-Людмила Кръстева, която вече 19 години е част от екипа по дублажа.

Людмила Кръстева, режисьор на дублажа: Това е много смешно, което ще кажа, но е истина. Откакто правя "Дързост и красота" някак по-малко започнаха да ме интересуват историите и нещата, които стават с моите приятели. Разбира се накратко изслушвам, давам си съвета, но те са част от моето семейство. Като пусна телевизора и като видя: "А, този се е оженил за тази, а защо пък се развежда сега".

Силна връзка създават и помежду си. Наричат се не колеги, а семейство.

Станислав Пищалов, актьор: Родиха ни се деца, внуци. Споделяме си всичко, мъките, радостите...почти живеем заедно. "Дързост и красота" е работа като всяка друга.
БНТ: Работа, но и семейство?
Станислав Пищалов, актьор: Да, все пак толкова години.
;

А годините за Станислав Пищалов като част от екипа на сериала са 18. За почти две десетилетия е дал гласа си на не един и двама любими на поколения персонажи.

Станислав Пищалов, актьор: Торн, Бил, Масимо Мароне, по едно озвучавах и самия Ерик на мястото на един колега, който напусна.

Стотици са актьорите, преплели съдбите си в сюжета на най-популярния сериал в света. Зад микрофона в Тон студио 1 на Българската национална телевизия, обаче, актьорите са петима.

Людмила Кръстева, режисьор на дублажа: Това е малко нескромно да го кажа, но на „Златната ракла“, когато те идваха и бяха поканени, на която имаше някои от актьорите, които и след това са идвали в България и сме се запознавали, имаше един младеж, не си спомням името му, който отговаря за сериала. Той каза, че нашият дублаж е един от най-добрите, защото този сериал е по целия свят.

Ще бъде отново и по БНТ.

Всеки делничен ден от 16:30 ч. по БНТ 1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да се предпазим от злоупотребите в Интернет?
Как да се предпазим от злоупотребите в Интернет?
Цветан Цветанов: Депутатите от ГЕРБ ще гласуват за оставките на тримата министри
Цветан Цветанов: Депутатите от ГЕРБ ще гласуват за оставките на тримата министри