Ски сезонът в Банско и Пампорово вече е открит. Старт в Банско днес дадоха легендите Марио Мат и Марк Жирардели със състезание между отборите им и масово спускане на деца.

Банско

Организаторите бяха подготвили много изненади и награди за любителите на белите спортове, които днес се качиха на Бъндеришка поляна, а един от гостите си тръгна и с чисто нов лек автомобил.

Празникът продължава и тази вечер, когато на площада в курорта своето майсторство пред десетките гости показват фолклорни състави от общината.

Силен снеговалеж и 7 отворени писти посрещнаха любителите на зимните спортове над Банско.

След отварянето на всички ски съоръжения се очаква промяна в цените на картите.

Иван Обрейков, маркетинг-директор на ски зона Банско: От днес е 45 лв., тъй като работят повече лифтове и повече писти за нас това излиза по-скъпо, така че трябва да направим корекция, а когато отворим всички писти вече ще има финална цена за сезона.

Голямата атракция за всички беше мини състезанието между отборите на легендите в алпийските ски Марк Жирардели и Марио Мат.

Марио Мат: Тук винаги ми е харесвало, пистите са идеални.

С безплатни лифтове и диджей парти започна зимният сезон и в курорта Пампорово. Отворени са три писти в ски зоната.

За любителите на пистите промоционалната цена на лифткартата до 20 декември ще струва 43 лв на ден.

Мариан Беляков, изп. директор на "Пампорово" АД: Когато имаме възможност да влезем със значително по-голям брой отворени писти, цената ще бъде 62 лв на целодневна лифткарта, съвсем минимално увеличение спрямо миналата година.

В Пампорово очакват най-вече български туристи, както и традиционните гости от Англия и Ирландия. А през януари отново ще има промоции в цените на лифткартите.