COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Акт за административно нарушение на заподозрения в стрелба срещу деца

Лекар от шуменската болница е стрелял снощи срещу три деца, защото вдигали шум. За БНТ за стрелбата съобщи майката на едно от момчетата. Тя е подала сигнал и на спешния телефон 112 и на горещия телефон за деца, пострадали от насилие. Днес подаде и жалба в полицията, която започна разследване.Днес са снети показания и от трите момчета, твърдящи обратното - две малолетни деца и едно непълнолетно. Свидетели на случката, описана от тях не са установени. При извършен оглед около жилището на мъжа части от патрон не са намерени.

от Здравка Русева, Борис Колев
21:45, 15.01.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Изплашената майка разказа, че снощи й се обадила съседка, за да пита дали синът й се е прибрал и дали е добре, защото навън се стреляло. Надежда Калоянова веднага излязла и видяла момчето си, което тичало пребледняло от страх към вкъщи.

Всичко се случило, когато децата се прибирали от тренировка по карате. Спрели се да поговорят до контейнера за смет, който е срещу жилищния блок на стрелеца.

Надежка Калоянова: И са приказвали на по-висок тон, по-голямото е ритнало казана и след 5-6 минутки излиза един човек от третия етаж и стреля по тях с пушка.

Калоян: И каза, вие още колко гюрюлтия ще ми вдигате в 9 часа, след това почна да стреля по нас и почнахме да бягаме. Едното дете се скри зад колата, голямото дете, което е на 16 години тръгна към лавката надолу, след това аз тръгнах по улицата към третото, видях един човек с две големи кучета и той почна да ме успокоява.

На пристигналия след сигнала полицейски екип децата показали откъде е стреляно. Оказва се, че стрелецът е 54-годишен акушер-гинеколог. Доктор Румен Радев признал пред полицията, че е хвърлил пиратка.

Не успяхме да го открием на работното му място, но директорът на лечебното заведение каза за БНТ, че той и пред него признал за хвърлената пиратка.

Доктор Радев е дългогодишен ловец и има законно притежавано ловно оръжие.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мисията на Мъск и НАСА е ключова за изпращането на туристи в Космоса
Мисията на Мъск и НАСА е ключова за изпращането на туристи в Космоса
Виенският бал в София в помощ на деца с онко-хематологични заболявания
Виенският бал в София в помощ на деца с онко-хематологични заболявания