НОВИНИ

Лекарка от ТЕЛК-Търговище е задържана за подкуп от 200 лева

Лекарка от ТЕЛК-Търговище е задържана за подкуп от 200 лв, за да издаде документ за инвалидност на пациент. Срещу нея е образувано бързо производство и се очаква да застане пред съда до 7 дни. Засега не е отстранена от длъжност. Наложена ѝ е мярка "подписка".

bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 01.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

66-годишен болен мъж от село в община Омуртаг се явил за освидетелстване в ТЕЛК и пожелал по-висок процент на инвалидност. Лекарката му поискала 200 лв., но желанието му не било удовлетворено, въпреки че дал парите. Той се оплакал на свои роднина, който съобщил за подкупа в полицията.

Васил Ангелов, прокурор в Окръжна прокуратура-Търговище: Той всъщност е поискан подкупа, той не е отишъл с идеята да дава. Да речем, че е имал някаква готовност, че може да му поискат пари. Поискали са му - дал.

Прокурор Ангелов допълни, че проверките ще продължат, но конкретно за това дело не се предвиждат други арести.

Васил Ангелов, прокурор в Окръжна прокуратура - Търговище: Но това дава повод икономическа полиция да провери работата на комисията, защото този лекар не е участвал само в едно освидетелстване, а в много такива.

От прокуратурата уточниха, че лекарката е подведена под отговорност за тежко умишлено престъпление. Предвиденото наказание е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5000 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 3 тона говеждо месо от болни животни е изнесено от Полша за ЕС
Близо 3 тона говеждо месо от болни животни е изнесено от Полша за ЕС
Спират строежите на Алепу и Арапя, докато не бъдат отстранени нарушенията
Спират строежите на Алепу и Арапя, докато не бъдат отстранени нарушенията