НОВИНИ

Млади лекари и студенти по медицина излязоха на протест заради спорна наредба

Отново протест пред здравното министерство, този път на лекарите специализанти. Те изразяват несъгласието си с наредбата, която определя реда за специализацията им. Въпреки че Министерството пренаписа спорната наредба, според младите лекари главните им искания отново не са зачетени. За какво настояват специализантите - вижте от прякото включване на Татяна Йорданова

bnt avatar logo
от БНТ
12:01, 10.10.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Днес лекарите специализанти ще входират исканията си в Министерството на здравеопазването. Преди месец и половина те се срещнаха с министерството по повод тази наредба. Оказа се, че уж стигнаха до консенсус, но лекарите специализанти казаха, че по-голяма част от исканията им не са взети предвид при писането на наредбата.

Д-р Александра Вълчева заяви пред камерата на БНТ, че не е изпълнено най-важното искане - да имат избор дали сами да заплатят специализацията си или да се възползват от условията на МЗ, които по думите й са "по неясен път и неясни правила да бъдат разпределени на неясни места, при неясни условия без да се съобразява, че те също са личности и имат семейства, което ще се отрази и на тях".

Нередностите в наредбата са много, каза още Вълчева.

Вижте повече във видеото




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха родителите на изоставено бебе в Люлин
Задържаха родителите на изоставено бебе в "Люлин"
Оставиха в ареста тримата служители на ДАИ-Пловдив
Оставиха в ареста тримата служители на ДАИ-Пловдив