НОВИНИ

"Летище София" отстрани служител след инцидента с непроверен частен самолет

Частен самолет с петима души на борда е излетял без проверка от летище София. Случаят е от петък, но за него се разбра едва днес. Самолетът е излетял от Габрово с междинно кацане в София на път за Гърция. От Летище София съобщиха, че предварителната проверка показва, че става въпрос за човешка грешка. Един служител на летището е отстранен до изясняване на обстоятелствата.

bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 17.07.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Служителят е обслужвал самолета и не е подал сигнал на Гранична полиция, че той ще напуска територията на България. Гранична проверка е била направена на територията на Гърция, като не са установени нарушения.

Прокуратурата също е започнала разследване. Случаят не е грешка на Гранична полиция и не касае действия на МВР, коментира главният секретар Младен Маринов.

Главен комисар Светлан Кичиков, директор на ГД "Гранична полиция": Въпросният самолет е частен, малък, с пет лица е бил на борда. Веднага са уведомени гръцките власти. Лицата са установени и са проверени. По тях няма нищо притеснително. Наземният оператор е допуснал тази грешка като не е уведомил граничните власти. Може би ако беше голям самолет нямаше да се случат тези неща. Малките самолети подлежат на друг контрол и наземният оператор е допуснал груба грешка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гризман: Горд съм, че отказах на Барса
Гризман: Горд съм, че отказах на Барса
В Народното събрание обсъдиха кризисната ситуация с чумата по животните
В Народното събрание обсъдиха кризисната ситуация с чумата по животните