НОВИНИ

Лидерите на „Атака“ Волен Сидеров и на НФСБ Валери Симеонов се помириха

Примирие между Волен Сидеров и Валери Симеонов. След скандалите между тях и извънредния съвет с премиера Бойко Борисов, днес в Народното събрание двамата демонстрираха, че продължават сътрудничеството си. По време на парламентарния контрол Сидеров зададе въпрос на Симеонов за концесията на златото у нас. Макар лидерът на „Атака“ да не остана доволен от отговора, на свой ред лидерът на НФСБ обеща да съдейства за по-пълна информация.

bnt avatar logo
от Екип на „По света и у нас“
19:27, 27.07.2018
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Председателят на Парламентарната група „Обединени патриоти“ Волен Сидеров коментира, че партньорите във властта са се разбрали - в парламента вече да не влизат законови поправки, докато не са одобрени от всички в коалиционния съвет.

Волен Сидеров - председател на ПГ на „Обединените патриоти“: Ще ви кажа една статистика - 40 броя законови поправки или цели закони са вкарани от колегите Християн Митев, Касабов от НФСБ, без те да бъдат обсъждани или аз да съм се произнесъл или групата като цяло.

На свой ред Валери Симеонов каза, че е доволен, че парламентът отхвърли сочените като лобистки текстове в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, заради които президентът наложи вето.

;

Коментира и обединението.

Валери Симеонов - вицепремиер по икономическата и демографската политика: Мога да кажа само, че съм доволен от развитието на нещата и приветствам решението на парламента, с което отпаднаха тези 2 члена. Останалото е достатъчно разяснявано.
Въпрос: А обединени ли са обединените патриоти?
Валери Симеонов: Ох, добре.
;

Общуване между лидерите на НФСБ и Атака имаше и в пленарната зала под формата на официален въпрос и отговор в рамките на парламентарния контрол. Попитан от народния представител Волен Сидеров за договора за концесията на златото, представителят на изпълнителната власт Валери Симеонов отговори, че тя не е в правомощията му

Реакцията:

Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединените патриоти: Г-н Симеонов, не съм удовлетворен от вашия отговор, това по-скоро е бягство от отговор. Какво пречеше да извадите тези данни, този договор, да го донесете тук и цялото общество най-после и аз да разбера какво е сключила българската държава с една чуждестранна подозрителна, съмнителна фирма?
Валери Симеонов - вицепремиер по икономическата и демографската политика: Поемам ангажимент за този договор да направя необходимото, за да го изискам и за да ви го предоставя, естествено през моя колега Томислав Дончев, който съм сигурен, че няма да има нищо против, благодаря ви.

Така Валери Симеонов и Волен Сидеров демонстрираха, че патриотите продължават да са обединени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава персоналната битка между Елена Йончева и Делян Добрев
Продължава персоналната битка между Елена Йончева и Делян Добрев
След решението на КС: Има ли още възможности да приемем Истанбулската конвенция
След решението на КС: Има ли още възможности да приемем Истанбулската конвенция