НОВИНИ

Лидерите на двете Кореи се разбраха за историческа среща на върха през април

Посещение на южнокорейска делегация в Пхенян.Резултатът - лидерите на двете Кореи се договориха за историческа среща в края на април. Освен това двете държави ще установят „гореща телефонна линия“, за да се намали военното напрежение. Американският президент Доналд Тръмп обаче коментира, че преговорите със Севера „може и да са фалшива надежда“.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:47, 06.03.2018
Чете се за: 00:57 мин.
По света

Ким Чен-ун посрещна южнокорейската делегация в централата на Корейската Работническа партия в Пхенян. Сред пратениците на Юга бяха директорът на южнокорейската Служба за национална сигурност и заместник министърът на обединението.

Разговорите преминаха и в неформална среща на вечеря, на която присъстваше и съпругата на севернокорейския лидер.vТака започналото на Олимпиадата разведряване стигна до обрат.

Ким Чен-ун и президентът на Южна Корея Мун Дже-ин ще се срещнат в края на април, в селището на мира, в демилитализираната зона.

Чун Ею-юо, директор на Службата за национална сигурност на Южна Корея: Южна и Северна Корея ще проведат трета среща на върха в Панминчжон в края на април.

Тази среща ще е първата за Ким, откакто той дойде на власт и първата подобна от 2007-а насам. Възможен е и напредък в отношенията с Вашингтон.


;
Чун Ею-юо, директор на Службата за национална сигурност на Южна Корея: Северът каза също, че са открити за разговори със Съединените щати във връзка с ядреното разоръжаване и нормализирането на отношенията между Северна Корея и Съединените щати.
;

Младият лидер се е съгласил да наложи мораториум върху ядрените и ракетните си опити, ако Съединените щати преговарят с него. Утре южнокорейски представители заминават за Вашингтон, а преди това Доналд Тръмп написа в туитър, че Северна Корея може да създава фалшиви очаквания, но Съединените щати са готови да действат твърдо при всеки вариант.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стажанти от Испания остават у нас, за да преподават на русенски ученици
Стажанти от Испания остават у нас, за да преподават на русенски ученици
Близо 40% от безработните в Благоевград са над 50-годишна възраст
Близо 40% от безработните в Благоевград са над 50-годишна възраст