НОВИНИ

Лидерите на Обединените патриоти на разговори в централата на ГЕРБ

Лидерите на Обединените патриоти Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров влязоха преди обед в централата на ГЕРБ. Най-вероятно вече са започнали неформалните разговори за съставянето на коалиционен кабинет.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:00, 31.03.2017 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Повече от два час продължава срещата между ГЕРБ и Обединените патриоти. Това е първата от поредицата срещи в опит за съставяне на правителство. Ако се стигне до споразумение ГЕРБ и Обединените патриоти биха имали 122 депутати, т.е. имат необходимото мнозинство.

Преди дни Валери Симеонов лансира идеята за съставяне на тройна коалиция между ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти.

Патриотите искат да вземат участие във властта с министерски постове. Те проявяват интерес към Министерствата на отбраната, икономиката, енергетиката, културата и земеделието.

Все още не е ясна позицията на на Европейската народна партия за съставяне на коалиция между ГЕРБ и Обединените патриоти.

След края на консултациите Красимир Каракачанов от Обединените патриоти отказа коментар пред журналисти. По думите му, следващата среща ще е идната седмица.


;

Волен Сидеров беше лаконичен пред журналистите за проведените разговор между лидерите на Обединените патриоти и ГЕРБ. "Предпочитам преговорите да приключат бързо. Ако не станат нещата, се отива пак на избори, или не знам на какво", каза Сидеров. На въпрос колко ще продължат преговорите, лидерът на "Атака" заяви: " Ако сме консенсусни, ако сме готови да действаме и се разберем, всеки със своите компромиси, то тогава ще се съкрати този срок. Хубаво е де не се проточи."

По думите му от президента зависи кога ще се свика парламент. "Предполагам, че няма да бави и той ще чака преговорите да приключат", допълни Сидеров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Копривщица искат оставката на Общинския съвет
В Копривщица искат оставката на Общинския съвет
Община Русе изпитва глад за работна ръка
Община Русе изпитва глад за работна ръка