НОВИНИ

Лидерите на ПЕС приеха предизборен манифест за евроизборите

На конгрес в Мадрид лидерите на Партията на европейските социалисти приеха предизборния манифест за вота през май. Основното послание е за социална Европа. Какво място ще заеме президентът на ПЕС Сергей Станишев в листата на БСП, ще стане ясно в средата на март.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:11, 23.02.2019
Чете се за: 00:59 мин.
По света

Емоции и политически послания по пътя към евровота през май...

Социалистите са убедени, че могат да спечелят изборите, ако са единни и са близо до хората. С посланието „Време е“ те тръгват към вота.

Сергей Станишев предупреди, че заради властта десните са готови на брак по сметка с дявола. И посочи, че левицата не може да стои безучастна.

Според него предизборният манифест не е просто декларация за намерение, а план за бъдещето.

Сергей Станишев, президент на ПЕС: Левицата винаги е работила за бъдеще, което е различно, което е по-добро от днешния ден. Този манифест в четири страници съдържа нашият ангажимент за социална Европа. Защото има един съблазън да се носим по т. нар. дух на времето, където всички казват „национална държава“, „нашият интересЧ... Обаче ние казваме социална Европа.
;

Кандидатът за председател на Европейската комисия Франс Тимерманс обеща, че ако бъде избран на поста, в края на мандата му няма да има различно заплащане за мъжете и жените. И посочи, че битката на този вот е за душата на Европа.

Франс Тимерманс - кандидат на ПЕС за председател на Европейската комисия: Има ли някой там? Пролетта идва. Виждам я в Португалия, в Швеция, в Испания. Виждам я в новата надежда в Германия. Пролетта идва, когато европейците се борят за правата си.

Шефът на кампанията на Тимерманс обясни, че целта на екипа е да бъдат привлечени младите хора.

Тим Макфий - мениджър комуникации в кампанията на Франс Тимерманс: Най-интересното нещо ще бъде енергията. Кампанията ще бъде много ентусиазирана, оптимистична, позитивна.
;

Посланията за справедлива и социална Европа ще бъдат използвани и в кампанията на БСП.

Деница Златева - заместник-председател на БСП: До 15 март трябва да е ясен водачът и разпределението на местата на коалиционната и гражданската квота.

Последната дума за утвърждаването на листата има Националният съвет на БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци между граждани и армия избухнаха на Венецуелско-Колумбийската граница
Сблъсъци между граждани и армия избухнаха на Венецуелско-Колумбийската граница
През следващата година доходите ще бъдат увеличени с 10%, смята Цветан Цветанов
През следващата година доходите ще бъдат увеличени с 10%, смята Цветан Цветанов